Έρχεται στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πρόγραμμα τεχνολογικής κατάρτισης επιχειρηματιών

Το Founder Institute είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, το οποίο βοηθά επίδοξους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Με έδρα το Silicon Valley και με τοπικούς συνεργάτες σε 55 πόλεις και 34 χώρες, το ινστιτούτο έχει βοηθήσει στην σύσταση πάνω από 1.017 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με την σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Σκοπός του ινστιτούτου είναι να βοηθήσει στην δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μια ιδιαίτερα υποσχόμενη αγορά για το Founder Institute καθώς η κοινότητα των startups αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ ολοένα και περισσότεροι νέοι στρέφονται στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Αυτό που χρειάζεται ωστόσο είναι η παροχή των κατάλληλων εργαλείων και κινήτρων για την εκπαίδευση και υποστήριξη των νέων επιχειρηματιών, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη των ιδεών τους και την τόνωση της εξωστρέφειας.

Μέσω του τετράμηνου part-time προγράμματος, δίνεται η ευκαιρία σε ήδη υπάρχοντες και επίδοξους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, να εκπαιδευτούν και να λάβουν feedback από έμπειρους μέντορες και CEOs, χωρίς να χρειάζεται να διακόψουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Αποστολή του Founder Institute είναι «να παγκοσμιοποιήσει τη Silicon Valley» και να δημιουργήσει βιώσιμα οικοσυστήματα startup που θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους νέες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Σημαντικοί μέντορες έχουν ήδη εκδηλώσει την έμπρακτη υποστήριξή τους στο πρόγραμμα μεταξύ των οποίων:

Adeo Ressi: Ιδρυτής /CEO, Founder Institute

Αλέξης Ελευθεριάδης: Chief Scientist/ Συν-ιδρυτής, Vidyo

Αντώνης Μαρκόπουλος: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Ασία Pacific Region, Intralot

Απόστολος Αποστολάκης: Σύμβουλος και συν-ιδρυτής , Doctoranytime.gr

Χρήστος Κασκαβέλης: Ιδρυτής/COO, Velti, 2000-2013

Κωστής Σταυρόπουλος: Διευθύνων Σύμβουλος , iSquare S.A. (Apple Value Added Distributor στην Ελλάδα & Κύπρο)

Μάρκος Βερέμης: Ιδρυτής / CEO, Upstream

Σωτήρης Συρμακέζης: Γενικός Διευθυντής, Τράπεζα Πειραιώς

Τάσος Φλάμπουρας: Γενικός Διευθυντής, Aventurine SA

Βασίλης Νικολόπουλος: CEO και συν-ιδρυτής, Intelen

Γιάννης Κανελόπουλος: Σύμβουλος Διαχείρισης Sustainable Software, Software Improvement Group

Η πρώτη παρουσίαση του Founder Institute στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 στο πλαίσιο του συνεδρίου "4th Infocom Mobiles & Apps 2014" το οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel. H παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Νάουσα στις 10.30-13.00.

Θα μιλήσουν οι κκ. Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC), Απόστολος Αποστολάκης, Σύμβουλος και συν-ιδρυτής, Doctoranytime.gr, ενώ η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επιπλέον ένα επιμορφωτικό εργαστήριο (workshop) “Startup Founder 101” από τον κ.Γιάννη Κανελλόπουλο, SIG με θέμα “IT Strategy for your Startup”.

Δηλώστε συμμετοχή στο workshop http://fi.co/courses/8431 και λάβετε το εισιτήριό σας για το συνέδριο "4th Infocom Mobiles & Apps 2014" στο http://www.infocomapps.gr/4o-infocom-apps-2014/registration/

Εάν θέλετε να έρθει το Founder Institute στην Αθήνα, συμπληρώστε την σχετική ηλεκτρονική φόρμα (http://fi.co/join) έως 2/3/2014. Αν εκδηλωθεί αυξημένο ενδιαφέρον, τότε το Founder Institute θα ξεκινήσει το πρόγραμμα στην Αθήνα στις 7/5/2014.

Αφήστε το σχόλιό σας

Τελευταία Σχόλια

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Οι θέσεις στην ενέργεια, οι αντιθέσεις και η θλιβερή πραγματικότητα

25/01/2015 00:14

Μία σύγχυση την βγάζει ο αρθρογράφος. Η αύξηση του ενεργειακού κόστους για την βιομηχανία, ήταν προϋπόθεση για την εκταμίευση των δανειακών δόσεων ...

Κωστας Βουλγαρης

Βελτιωμένες αποζημιώσεις για τα οικιακά φωτοβολταϊκά προανήγγειλε ο Μ. Παπαγεωργίου

23/01/2015 10:10

Το άρθρο 143β του ν. 4001 επιβάλλει την απόδοση του ΜΜΚ ΜΔΝ στον ΕΛΑΠΕ. Επί αυτού ο Κώδικας Συναλλαγών άρθρο 72, 2Γ αλλα και ο Κώδικας Διαχείρισης ...

Αλ Καλαθάς

Βελτιωμένες αποζημιώσεις για τα οικιακά φωτοβολταϊκά προανήγγειλε ο Μ. Παπαγεωργίου

22/01/2015 19:55

Και πιστεύψτε με, αν υπήρχε ίχνος παρανομίας στην πρακτική του ΔΕΔΔΗΕ να πληρώνει νωρίτερα τα ΜΔΝ απότι ο ΛΑΓΗΕ τους παραγωγούς, πιστεύψτε με, η ΔΕ...

G. Giatrakos

Βελτιωμένες αποζημιώσεις για τα οικιακά φωτοβολταϊκά προανήγγειλε ο Μ. Παπαγεωργίου

22/01/2015 19:51

Κύριε Καλαθά,

Δεν νομίζω να χρειάζεται να ευχαριστείτε κανέναν για αυτά που μάθατε, διότι είναι λανθασμένα. Σας παρακαλώ υποδείξτε/πα...

G. Giatrakos

Πόσες και ποιές θέσεις εργασίας δημιουργούνται από τις ΑΠΕ

21/01/2015 18:09

Α, και πριν τα κλείσουμε τα εργοστάσια, τσεπώνουμε και μια γενναιόδωρη επιδοτησουλα με τα όλα της. Για να πάμε διακοπές βρε παιδί μου!

τραμπουκος energy